Съвременни любовни романи

Приключенията на Пържичка - Надежда Станулова

Имало едно време една филийка. Нейното име било Пържичка. Тя много обичала да се къпе във вана от бъркани яйца. След ваната от яйца, тя се потапяла в силно сгорещено олио. Обичала да плува и да се гмурка в тигана. Пържичка излизала да съхне винаги на бяла салфетка. Капките олио се отцеждала от нея и тя ставала все по-привлекателна и златиста.

Пържичка обикновено се мажела с мед. Медът е много здравословен за всички -  и малки, и големи. Мушкала се в кутията за хранене на малката първокласничка Ани. Ани я водела всеки ден на училище. Там Пържичка се научила да чете, пише и смята. Тя била една от най-умните филийки.

Един ден учителката по математика помолила Ани да реши една задача на дъската. Оставила Пържичка сама в кутията под чина. Ани се забавила, а нейната съученичка била много гладна. Понеже предния ден не била послушна вкъщи и на другия ден не й дали парички за закуска. Майката на Вики не й направила закуска. В този благодатен момент Вики се присегнала под чина, взела Пържичка и на две, на три я схрускала. Пържичка изчезнала. Ани се върнала и забелязала, че се случва нещо странно. Приятелката й била щастлива, а кутията за хранене – отворена.

Пържената яйчена филийка я нямала. Останала само една мазна салфетка, върху която обичала да лежи. От този ден нататък Ани останала завинаги без нейната приятелка – Пържичка.