„Възходът на седемте” - Любомир Кючуков

Филипа Попова

 

Книга първа от

 ,,Съдбата на светлородните“

 

     „Възходът на Седемте “ е книга първа от поредицата „ Съдбата на Светлородните “ на българския автор Любомир Кючуков. Тази книга ни изпраща в света на фентъзите и ни показва колко интересно е там. Когато започнах да чета тази книга въображението ми се отвори и ми се за иска и аз да напиша такава хубава книга , че читателите да се влюбят в нея от първата страница. 

 В кралство Мерелия има място за всеки , но за жалост царството на сияните не мисли така. Тъй като злите сили искат всичко и започва Вековната война. Начело на сияните застават Тъмните повелители. Но се случва чудо, което спасява всички. Светлородните деца - принц Дерин, принц Мелех и принцеса Бриана се раждат точно по-време на Вековната война и тогава се появил щитът , който предпазва северните империи. За да може всяка една добра душа да бъде в безопасност кралят на калейците назначил пазители на децата си. На Дерин - Алерей , на Бриана - Стела и на Мелех - Зарк. Така спокойствието продължило цели седемнадесет години , докато … не се натъкнем на предателство от на калейски пазител. Но не който и да е , а самия Зарк - Повелителят на тъмнината. Всичко постигнато от страна на другите народи е разрушени и съсипано. За щастия две от Светлородните се спасяват - Дерин и Бриана. Принцесата и пазителката ѝ се отправят на помощ на другите калейски градове , докато принцът отива в гората Нирнай при херейците , за да отвори потенциала си , като Повелител на светлината. Но това не е всичко. Злият Зарк е намисли коварен план , за когото никой не би се досетил. Успешно завладява втория по големина град в Калея - Айсдоум и царството на четириръките чудовища - бутаманите.

Дерин се запознава с Повелителят на въздуха - хереецът Йоншин и неговите ученици Киан и Рея. Но принцът не знае че се учи от тези магьосници. Ще успее ли Дерин да победи Зарк и да спре всичката мъка и смърт проляла се навсякъде ще разберем по нататък ! 

     В тази книга авторът но показва , че трябва да има равновесие между доброто и злото , само че да не трябва да се разрушава. Затова и Калейците позволили на сияните в миналото да останат - за да има баланс. 

    Дерин има шанс да победи в тази битка, само му трябва самоконтрол и устременост. 
2019-08-22 | Прочетена: 1834