Бягане с препятствия - Иван Трифонов

 

            Здравейте драги зрители на спортните предизвикателства. Днес ще станем свидетели на поредната спортна драма в борбата наречена бягане с препятствия. Основният претендент в момента се нарича Тончо Сербезов и той трябва да премине разстоянието от квартирата си до станцията на метрото за рекордните три минути. Тончо не е човек, които допуска компромиси и точно поради това той третира ранното ставане за отиване на работа като безумие, присъщо на слабите. Точно поради това алармата му е нагласена точно десет минути преди необходимия градски транспорт, които да го отведе до любимото работно място - месарницата.

            И, ето, дами и господа, началният сигнал е даден - алармата звъни. Тя бива изключена успешно само от втория път - следва псувня, следва втора и Точно вече е на крака. Той влиза в банята и тук ще прекъснем за кратка рекламна пауза.

            Добре дошли обратно драги приятели на спортните драми. Нашият атлет вече е на челна позиция пред входната врата на апартамента. Прави последни подготовки пред огледалото - зализва перчема един път, втори път и след одобрително кимване към себе си, той се изстрелва по стълбите. Пътят му разбира се е препречен от възрастна двойка, която внимателно обсъжда без милост днешната разочароваща младеж, и грубо, много не дава път на нашия състезател.

            Тончо Сербезов не е новак в този спорт и успява със скок на парапета и двоен аксел да преодолее осемдесет годишната жива блокада пред себе си и вече е на улицата. Крачката е широко отворена и скоростта е на завидно ниво. Но ето пред него има жена с две найлонови торби. Тя спира рязко - дали мисли за промените в конституцията, дали вътрешният ѝ баланс е нарушен от ретроградния Меркурий? Тези въпроси остават на заден план, тъй като нашият състезател умело успява да вклини лакътя си в лявото рамо на жената и така е преодолява.

            Пред него вече се очертава спирката на трамвая. Броени метри ни делят от мечтания финал, но ето че драмата е пълна дами и господа. Имаме дисквалификация - електрическото подаване на трамваите днес е извън строя. Каква драма, каква емоция, какви псувни излизат от устата на разочарования Тончо, който трябва да задели половината си надник за таксиметрови услуги.

            И все пак благодарим ви, че бяхте свидетели на днешното събитие. Очакваме ви и в утрешното предаване, където ни очаква нов портен празник, нов опиат за сетивата. До нови срещи.