Афоризми - Гергана Славова

Моята баба казваше: „Лъжа е този свят, лъжа...”, като се замисля права е била. Всичко отминава под това небе, днес  ни има, утре не, само словото остава, затова ви пиша тези редове.

Най-са добри, тези дето нищо не виждат, нищо не чуват и нямат мнение, но то такъв живот, като безгласна буква не е за мене. По-добре ми е да виждам, да чувам и да казвам, какво мисля по въпросите, а на някой ако не му харесва си е за негова сметка.

Когато някой иска да те подведе и ти го разбереш, не му се сърди, няма толкова интелект, затова е на това ниво. Научи го да бъде добър, а ако не иска няма място в твоя живот.

Ако нещо ти носи повече тревога и грижа отколкото радост, защо ти е, остани с него единствено ако си отговорен за неговия живот.

Няма по-добра дума от тази, която те кара да бъдещ щастлив и да летиш, нищо че нямаш криле.

Пътеката е чиста единствено за първите, метачът прави изключение!

Звездното небе е карта, но за тези който разбират от астрономия.

Няма ненаказано добро, казват възрастните хора, но това не ми пречи да правя добро и да съм щастлива от факта.

Ако паднеш не се отчайвай, важно е после да станеш и да започнеш с нова сила, но ако падаш повече от един път на едно и също място, провери в правилната посока ли вървиш!

Ако някой ти каже, че има лошо куче, но не хапе, не му вярвай, двете неща са взаймно изключващи се!

Когато някой ти прави постояно комплименти, бъди нащрек ще иска нещо и колкото „четките” са по-големи, толкова за по-голям „подарък” от теб самия се приготви.

Когато вънка градусите са миносови, колкото и да те уверяват, че е топло не им вярвай. Няма такова нещо като топъл лед!!!

Ако някой е много доволен от тебе повярвай му, но не се възгордявай, защото в противен случай, ще бъде последния доволен от твоята личност!

Когато ти кажат, че ще вали, просто си вземи чадар или дъждобран, не се ослушвай за грамотевици за да им повярваш!

Ако някой иска да ти даде пари, попитай защо ти ги дава, в противен случай очаквай голяма лихва след време.

Не се сърди на приятелите си, те са такива и няма да ги промениш, близко са до тебе защото можеш да ги търпиш с техните недостатъци. Не вини враговете си, ако не бяха те, помисли колко щеше да си се отпуснал.

Живей живота си така, както на тебе ти харесва и никога не позволявай някой да те учи кое е по-добре за тебе. Това знаеш единствено ти самия, особено ако отдавна си навършил пълнолетие!!!

Престани да мислиш, че за всичко са виновни политиците, полицаите и журналистите в една страна. Разбери, че и едните и другите са част от народа и като такива, приличат на всички нас. Това означава, че всички сме виновни и всички трябва да се променим към по-добро, за да се променят нещата в желаната посока.