ВЯТЪРНИЧАВА ИСТОРИЯ - Симеон Пеев

Един ден докато стоях вкъщи и си пих Redbull,усетих силна болка по гърба ми. Докоснах го, за да разбера къде ме боли точно, но напипах пера. Отидох до огледалото да видя какво е, но като се огледах, се стъписах. Видях ,че наистина са ми пораснали криле като на ангел.

След като се свестих, реших, че това е шега на някой приятел, но нямаше как да е това, усещах ги. Затова реших, че е или дар от бога, или е от напитката. Кой ги знае какво слагат в тези напитки?!

Дойде ми наум, че мога да летя с крилете и излязох навън, за да ги пробвам, все пак са „нови”. Както и да е. Признавам си, отначало ми бе трудно, но бързо свикнах. После взех малко багаж, който се състоеше от 5-6 Redbull – а, дрехи и фотоапарат. Казах на нашите, че отиваме с Веско на вилата за малко и излязох. Реших първото ми пътешествие с крилете да бъде из Европа.

Понесох се в небето. Обиколих цяла Европа, което беше моя стара мечта. Всяко кътче от този континент беше прекрасно, хареса ми много  и направих десетки  хиляди снимки за спомен и доказателство.

Макар и пълен с безброй впечатления и зърнал много нови места, изобщо не чувствах умора и реших да продължа. Следващото ми пътешествие беше до Китай. Там срещнах един от последните дракони, който ми разказа много тъжна история – как хората се държали лошо с тях, мразели ги и искали да ги убият всичките, но въпреки това ми сподели, че не искали да им навредят , а да им помагат на хората с каквото може. Тръгнах си бързо оттам, но на връщане минах през Индия. И ми стана много тъжно в каква бедност и мръсотия живеят хората там. Във въздуха  дочух  една история, разказвана от чужденец, че в тази държава можеш да си вземеш рикша за един долар за един цял ден, че индийците ядат един път на ден – само купичка ориз и вода. Отлетях бързо оттам. 

Щом се върнах вкъщи, бях много уморен и тъжен и бързо легнах да спя. Сънувах странен сън, в който Бог ми казва, че когато ми изгасне свещта, ще се преродя с ангел.

На сутринта , когато се събудих крилете ми ги нямаше. Странно. Отново пих Redbull, но нищо не се получи – нямах болка, нито криле.

Тогава реших, че случката, която преживях, не бе от напитката, а бе дар от Бога.