ДЕСЕТ БОЖИИ ПРАВИЛА  - Ахаиръ

ИЛИ ИЗКУСТВОТО ДА БЪДЕМ ЗАЕДНО С ДРУГАТА/ДРУГИЯ/ ДЪЛГО ВРЕМЕ

 

      „За хора със здрави нерви и сърца и за всички, които искат да „плуват“ заедно, под щастлив флаг, в океана- Живот. Забранено за грандомани, „идеални“ хора и такива без капка чувство за хумор.“

 

  1. Обичай и уважавай Ближната/ия/ си, защото това е най-добрият попътен вятър и най-вярната посока в едно съвместно житейско пътуване, пък било то и по море.
  2. Не подлагай Ближната/ия/ си на сексуални диети, но и не експериментирай прекалено дръзко в леглото, защото там не е мястото за „революции“, та били те и сексуални.
  3. Не оставай Ближната/ия/ си да изпитва финансов глад, но и не създавай финансови излишества, защото първото води до смяна на курса/партньора/, а второто до употребата на опасни нам „оръжия“.
  4. Накарай Ближната/ия/ си да се чувства Свободна/ен/ и независима/м/, защото деспотизма не е добродетел, но знай, че прекаленият светец и Богу не е драг.
  5. Не ревнувай Ближната/ия/ си и не и/му/ давай поводи за това, защото рано или късно отношенията ви заприличват на плацдарм за изпитание на непознати, мощни оръжия.
  6. Не изневерявай/изнервяй/, не се увличай по други обекти от всякакъв пол, не пуши и не пий прекалено, защото порокът води до отслабване на попътния вятър и загубата на верния курс в това съвместно пътуване.
  7. Не изнасилвай търпението на Ближната/ия/ си и не му губи времето с изтъркани фрази, празни приказки и многократно предъвквани от вас проблеми и теми, защото отношенията ви са едно нажежено до бяло кълбо, в което всеки градус в повече, може да доведе до пръсването му.
  8. Бъди сдържана/ан/ с Ближната/ия/ си пред външни хора, защото демонстрациите никога не са били повод за радост и въодушевление и от двете страни, а освен това никой не обича да гледа долнопробна пиеса с бездарни актьори.
  9. Бъди винаги в добра духовна, психическа и физическа форма, защото това е най-точната профилактика срещу безразличие към другата/ия/ и себе си, дебелоочие и фригидност/импотентност/ и т.н.
  10. Не искай от Ближната/ия/ си повече отколкото от себе си, защото така ще си доволен и на малкото, което ще получиш от нея/го/.

 

СЪСТАВИЛИ:       1. Господ Бог- подпис: /не се чете/

                               2. Свети Петър- подпис: /не се чете/

                               3. Ангел- Ахаир- подпис: Ангел Филипов

ЗАБЕЛЕЖКА: Документът  е издаден без съгласието и редакцията на Дявола, поради очевидното намерение на Съставителите му, да осигурят поне 2-3% успех в достигането на крайната цел на Вашето съвместно житейско пътуване в океана Живот- дълбока и щастлива съвместна старост!

Жалби в случай на неуспех, след прилагане на Правилата, не се приемат!

И така щастливо плаване Дами и Господа и…Наслука!