ПРИНЦЕСАТА ВОЙН - Симона Константинова Димитрова

I ГЛАВА

 

Живял някога един могъщ цар. Този цар се казвал Стоян. На владетеля Стоян му се родила дъщеря. Той я нарекъл Наталия. През годините тя растяла и растяла. На шестнадесетия ѝ рожден ден тя помолила баща си да ѝ позволи да стане „принцеса войн”. Но баща ѝ не ѝ позволил! Защото искал тя да стане изискана принцеса за подражание. А не някакъв си войн!

Наталия била много тъжна. Потекли стотици сълзи от красивите ѝ сини очи по бузите ѝ с лунички. Тя се заключила в стаята си. Поплакала и изведнъж ѝ дошло на ум да избяга от страната и да спасява хората по всички земи със сабя в ръка и лъскава броня.

Както намислила, така и сторила. Наталия скочила през прозореца. И се случило чудо! Вместо да падне на земята, тя прелетяла през прозореца и се приземила полека на тревата. Наталия се изумила. Решила, че рицарството ще ѝ се отрази добре.

 

II ГЛАВА

 

Принцеса Наталия се озовала на друга земя. Изведнъж се разнесли викове. Те се чували от една къща. Тя видяла, че къщата гори. Наталия си помислила, че това е шансът ѝ да се докаже като рицар.

 

III ГЛАВА

 

Принцеса Наталия успяла да изгаси горящата къща и семейството в нея. Царят на тази земя дочул, че къщата на най-верния му съветник е спасена от принцесата войн.

Цар Константин я повикал в двореца си и ѝ казал, че ако винаги успява да спасява земята му, ще я ожени за сина си Дани. Дани бил умен, смел и добър стрелец. Наталия се заклела, че ще спасява света му. Но царят решил първо да я изпита.

Той помолил една вълшебница да накара своя огнедишащ дракон ден преди сватбата да нападне царството му. Магьосницата се съгласила. И, както казват винаги хората, речено – сторено.

Дошъл денят на сватбата. Всички се подготвили да присъстват, а царят точно това очаквал. В уречения час драконът прелетял над замъка и го нападнал. Наталия видяла дракона, грабнала сабята си и го забила в търбуха на чудовището.

На другия ден Наталия и Дани се оженили. След година им се родила дъщеря, красива като цвете и затова я нарекли Виолета.

Когато Виолета станала на 16 години, поискала да стане принцеса войн, също като майка си и нейните родители ѝ разрешили. И всички заживели щастливо.